Dikker & Thijs hotel
Language:
Follow us:

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m zaterdag vanaf 17.30 uur
Zondag op aanvraag vanaf 25 personen

Prinsengracht 438
1017 KE Amsterdam
020 – 6250150

info@restaurantthijs.nl

  • Newsletter

  •  

     


    De chef presenteert: zomer 2014!

    Zomer 2014 (3)

    Zomer 2014

    Thijs- Khalid Maarouf

    zomer 2014 Gerookte runderribeye met artisjok salade, verse geitenkaas, zongedroogde tomaat en basilicumdressing

    Gerookte runderribeye met artisjok salade, verse geitenkaas, zongedroogde tomaat en basilicumdressing

    Zomer 2014 Gebraden piepkuiken met doperwten, bospeen, spek en gegrilde roseval aardappel

    Gebraden piepkuiken met doperwten, bospeen, spek en gegrilde roseval aardappel

    Zomer 2014 Halve kreeft met pasta en zongedroogde tomatensaus

    Halve kreeft met pasta en zongedroogde tomatensaus

    Zomer 2014 Kreeftenbisque met Hollandse garnalen

    Kreeftenbisque met Hollandse garnalen

    Zomer 2014 Ravioli van geitenkaas, spinazie en rode biet met hazelnootpesto en manchego kaas

    Ravioli van geitenkaas, spinazie en rode biet met hazelnootpesto en manchego kaas

    Zomer 2014 Runderlonghaas met pomme boulongaire, ratatouille en rode wijnsaus

    Runderlonghaas met pomme boulongaire, ratatouille en rode wijnsaus

    Zomer 2014 salade nicoise kwartel ei

    Salade nicoise, verschillende bereiding van tonijn met gemarineerde ansjovis en kwartelei

    Zomer 2014 Verwende en vergeten tomaten

    ‘Verwende en vergeten tomaten’ met biologische buffelmozzarella, balsamico en ‘verloren brood’

    Posted in gerechten, Zomermenu | Tagged , , , , , , , , , , , |

    Bourgondisch menu

    menu

    Posted in Sin categoría |

    Escabeche van makreel

    ESCABECHE VAN MAKREEL

    escabeche

    BENODIGDHEDEN

    -        500 gram makreelfilet
    -        300 ml witte wijn
    -        150 ml witte wijnazijn
    -        50 ml visbouillon
    -        4 sjalotten in  plakjes snijden
    -        2 venkel in  plakjes snijden
    -        4 bospeen in plakjes  snijden
    -        1 tl  korianderzaad
    -        peperkorrels
    -        laurierblad
    -        knoflook in dunne plakjes
    -        olijfolie
    -        1 tl suiker
    -        zout

    BEREIDEN

    Verhit de olijfolie in de pan en bak de makreel op de huid totdat de filet een witte rand heeft.
    Haal de filet uit de pan en laat het afkoelen.
    Doe de witte wijn in een pan met de knoflook, korianderzaad, peperkorrels en laurierblad.
    Laat het opkoken tot de helft en voeg de azijn, visbouillon,  sjalot, venkel, bospeen, suiker en zout toe.
    Nog 3 minuten door laten koken, haal het daarna  van het vuur en dan even laten afkoelen.
    Schenk het mengsel over de koude vis en zet het minstens 12 uur in de koelkast.

    Serveer de makreel  met de groenten op kamertemperatuur  met een salade en brood.

    TIP
    Dit gerecht is langer houdbaar wanneer deze koel bewaard wordt onder het vocht.
    De makreel kan ook vervangen worden door een andere vette vis zoals sardines of zeebaars.

    Restaurant Thijs
    Prinsengracht 438
    1017 Amsterdam

    Posted in Sin categoría |

    Recept Chocolade torte

    Chocolade torte

    Ingrediënten torte
    250 gram melkchocolade
    250 ml room
    175 ml melk
    25 gram suiker
    2,5 blad gelatine

    • Week het gelatineblad in ruim koud water
    • Smelt de chocolade met de helft van de room
    • De andere helft van de room met suiker lobbig slaan
    • Breng de melk aan de kook, haal van het vuur af en los de geweekte gelatine er in op
    • Voeg hierbij de melk met de chocoladeroom en laat het snel afkoelen
    • De lobbige room er voorzichtig doorspatelen
    • In een vorm storten die eerst bekleed is met plastic folie zodat het gemakkelijk te verwijderen is, en hard laten worden in de vriezer

    Ingrediënten chocolade glazuur
    125 ml water
    180 gram suiker
    125 ml room
    60 gram cacao
    6 blaadjes gelatine

    • Water met suiker tot 121 graden verwarmen, van het vuur halen
    • Room, gelatine en cacao toevoegen en met de garde goed roeren, daarna door een zeef halen
    • Haal de taart uit de vriezer en stort deze op een rooster
    • Giet de chocoladeglazuur op de taart en laat de taart  rustig ontdooien in de koelkast (half uur)
    • Garneren  met  rood fruit

    Stuur je foto met jouw chocolade torte naar jnijhof@dtfh.nl
    Ook tips zijn van harte welkom!

    Posted in gerechten | Tagged , |

    Vierhonderd jaar grachtengordel: bloeiend hart of levend museum?

    Grachtengordel-De Groene Amsterdammer aug 2013
    Zeker sinds de grachtengordel tot Unesco Werelderfgoed is bestempeld, maar ook al eerder, sinds de stroom toeristen alleen maar aanzwelt, klinkt het bezorgd dat Amsterdam werkelijk het Venetië van het noorden dreigt te worden.

    Lees hier het hele artikel

    Posted in grachtengordel | Tagged , |

    CANAL CLASSICS-tour

    Geniet van de Amsterdamse grachten in augustus en van de speciale Canal Classics-concerten aan boord van de salonboot Monne de Miranda. De kaartverkoop start 20 juni op Grachtenfestival.nl.

    Prijs voor boottocht en concert: € 21,- (slechts een beperkt aantal  kaarten beschikbaar!)

    19082012_3613

    Wie aansluitend een lunch of diner boekt in de deelnemende restaurants van Amsterdam Canals 2013  krijgt gratis een amuse en een glas bubbels. Op- en afstappunt voor de arrangementsgasten is o.a. de steiger bij Dikker & Thijs Fenice Hotel en Hotel Pulitzer.

    Lunch concert van 14.00-15.00 uur / Diner concert van 16.00-17.00 uur

    Maandag 19/8: Ryanne Hofman (klarinet) & Nadine van de Merwe (fagot)

    Dinsdag 20/8: Vincent van Amsterdam (accordeon)

    Woensdag 21/8: Jonas Skielboe (gitaar)

    Het Grachtenfestival Amsterdam (‘Canal Festival’)  laat een breed publiek op een andere manier kennismaken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong toptalent op bijzondere locaties.

    Posted in acties | Tagged , |

    Op het terras

    Laat de zomer maar komen!

    Op het terras bij Thijs met Thijs

    Ook op het terras van Thijs kunnen onze gasten genieten van een overheerlijke zomerse escabeche van makreel en zalm tartaar met limoen crème, haring kaviaar en komkommer gelei, aspergesoep met gerookte paling, zeebaarsfilet op een bedje van zeekraal met pasta vongole, tomatensaus en gegrilde venkel of zacht gegaarde lamsrugfilet met asperges, lamsoren, nieuwe aardappels en lams jus.
    Kom langs!
    p.s. bij ons kan je voor de deur aanleggen met de boot :-)

    Posted in acties, gerechten | Tagged , , , , , , |

    Overheerlijke verse asperges!

    Ieder voorjaar zijn ze er weer: die overheerlijke verse asperges!

    De witte asperges worden onder de grond gekweekt, de groene groeien boven de grond.
    Vanaf april tot bijna eind juni worden de nieuwe asperges ‘getrokken’ zoals dat officieel heet.
    Het grootste aspergegebied ligt in Zuidoost-Nederland is en met name in Noord Limburg.

    Hollandse witte en groene asperges

    In THIJS serveren we Hollandse witte en groene asperges met een zacht gekookt henne-ei, lauwwarme aardappelsalade en geklaarde boter.

    Er is zelfs een website over de asperge!

    Posted in gerechten | Tagged , , |

    Leuke actie voor onze nieuwsbriefabonnees

    De natuur is ontwaakt uit haar lange winterslaap en de eerste bloemen verschijnen aan de hagen en in de velden.

    In april komt het plantenrijk echt tot leven en iedereen krijgt dat heerlijke lentegevoel.  Voor ons een reden om met een nieuwe kaart te beginnen met veel verrassende voorjaarsgerechten.

    In de maanden april en mei willen wij u als gast van Thijs graag laten kennismaken met onze nieuwe kaart en u uitnodigen om een gezellige avond bij ons door brengen.

    Als u bij ons reserveert voor een 3- of 4-gangen keuzemenu o.v.v. nieuwsbrief april/mei bieden wij u het aperitief aan met een glas Rosé Spumante van onze eigen import uit Italië.

    Deze actie is geldig tot 15 mei en  als u van te voren per mail of per telefoon reserveert.

    Reserveer hier!

    Graag tot snel!

    Posted in acties | Tagged |


       2011 Thijs Restaurant | All Rights Reserved | Algemene voorwaarden | Disclaimers | Privacy Created by Dutch Grafix